U svijetu u kojem je sigurnost ključna, izbor pravog osiguravajućeg partnera veoma je značajan. Lovćen osiguranje je kompanija sa dugogodišnjom tradicijom, čvrstim temeljima i bogatim iskustvom, i simbol je sigurnosti i podrške za mnoge pojedince i kompanije.

Lovćen osiguranje ugledna je kompanija, koja već generacijama uživa povjerenje brojnih klijenata – povjerenje opravdava stabilnim poslovanjem, iskustvom i znanjem. Postoji od 1978. godine, kada je nosilo naziv Zavod za osiguranje imovine i lica Lovćen, a u sadašnjem obliku, kao akcionarsko društvo Lovćen osiguranje AD, posluje od 1997. godine. Član je Grupe Triglav, najveće finansijsko-osiguravajuće grupacije u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u šest država i na sedam tržišta, zapošljavajući 5.200 ljudi.

Lovćen osiguranje zajedno sa društvima Lovćen – životna osiguranja AD i Lovćen auto DOO, čini Lovćen grupu koja je po prikupljenoj premiji, isplaćenim štetama, visini kapitala i tržišnom učešću vodeća na crnogorskom tržištu osiguranja. Lovćen grupa obezbjeđuje klijentima osiguravajuće pokriće svih vrsta neživotnih i životnih osiguranja. Ima više od 380 zaposlenih na preko 40 prodajnih mjesta širom Crne Gore. Bruto fakturisana premija Lovćen grupe u 2023. godini iznosila je 41,8 miliona eura, dok je udio Lovćen grupe na crnogorskom tržištu osiguranja, na kojem je u prethodnoj godini poslovalo devet osiguravajućih društava, iznosio 35%.

Fokusirajući se na klijente i razumijevanje njihovih specifičnih potreba, kompanija pruža širok spektar proizvoda i usluga koji pokrivaju sve aspekte osiguranja. Lovćen osiguranje je ne samo osiguravajuća kompanija već i partner koji stvara personalizovana rješenja za svakog klijenta.

Razumijevanje da svaka situacija i svaki klijent zahtijevaju jedinstven pristup, čini srž poslovanja Lovćen osiguranja. Bez obzira na to da li se radi o pojedincu koji želi zaštititi svoju porodicu, vlasniku malog preduzeća koji želi da zaštiti svoje poslovanje, ili direktoru velike korporacije koji traži kompleksna rješenja za svoje zaposlene, Lovćen nudi sveobuhvatna rješenja koja prilagođava individualnim potrebama klijenata i obezbjeđuje podršku koja je potrebna.

Lovćen osiguranje je prvo na tržištu (2024.) lansiralo osiguranje kućnih ljubimaca – proizvod namijenjen da pomogne vlasnicima u pokrivanju troškova liječenja ljubimaca u slučaju nezgode ili bolesti. Novo u ponudi je i paketno osiguranje Biznis moj. To je poseban proizvod, namijenjen mikro i malim preduzećima, koji nudi širok spektar dodatnih rizika sa osnovnim ili proširenim pokrićem, dajući mu fleksibilnost i mogućnost prilagođavanja specifičnim potrebama i platežnoj moći svakog klijenta. 
Zaposleni su najvrijedniji resurs kompanije i predstavljaju ključnu snagu koja pokreće inovacije i daje kvalitet. Oni čine srž kompanije, omogućavajući joj da bude konkurentna, relevantna i pouzdana u savremenom tržišnom okruženju.

Konstantnim inovacijama Lovćen osiguranje nastoji da na što bolji način odgovori potrebama na tržištu, ali i da prenese odlična iskustva sa tržišta u regionu. Zaposleni u Lovćen osiguranju posvećeni su svakom klijentu kako bi osigurali da dobije najbolje moguće rješenje za svoje potrebe. Za klijente to znači ne samo sigurnost već i povjerenje u kompaniju koja stoji iza njih sa timom stručnjaka posvećenih njihovim potrebama.

Osim što pruža sigurnost svojim klijentima, Lovćen osiguranje vjeruje da je podrška zajednici ključna za izgradnju održivog i prosperitetnog društva, te se stoga kontinuirano trudi da bude aktivan i koristan član zajednice u kojoj posluje i da bude podrška raznim kulturnim događajima, sportskim manifestacijama i projektima od javnog značaja. Kompanija kroz različite inicijative posebno brine o mladim sportistima – pruža im podršku i sigurnost, istovremeno promovišući prave vrijednosti i zdrave stilove života. Kao društveno odgovorna kompanija,

Lovćen osiguranje podrška je lokalnim inicijativama za zaštitu životne sredine, u oblastima obrazovanja, zdravstva i socijalnih programa. 

Misija Lovćen osiguranja duboko je utemeljena u želji da se stvori sigurnija budućnost za klijente i partnere. To je u isto vrijeme i srž identiteta kompanije. Svi u kompaniji, od vodećih menadžera do zaposlenih na terenu, dijele istu strast i istu posvećenost ostvarenju te misije. Pored toga što teže da unaprijede poslovne i lične planove klijenata, zaposleni žive i sprovode misiju kompanije kroz njene ključne vrijednosti – odzivnost, jednostavnost i pouzdanost.

Odzivnost predstavlja način života za svakog zaposlenog u kompaniji. Kada klijent ili partner zatraži pomoć ili informaciju, ekipa Lovćen osiguranja reaguje brzo i efikasno, uvijek spremna da pruži pažnju i podršku. Jednostavnost se provlači kroz svaki aspekt rada u kompaniji. Lovćen osiguranje teži da učini život svojih klijenata lakšim i jednostavnijim, pružajući jasne i razumljive informacije, kao i transparentne procese.

Pouzdanost je temelj na kojem se gradi dugoročno povjerenje klijenata i partnera. Zaposleni u Lovćen osiguranju drže svoja obećanja i uvijek stoje iza svojih riječi. Klijenti znaju da mogu računati na njih kada im je najpotrebnije, što Lovćen osiguranje čini njihovim pouzdanim partnerom.

Zahvaljujući  ljudima, kao svom najvrednijem resursu, i njihovom dugogodišnjem iskustvu i znanju, Lovćen osiguranje stabilno posluje – podržava zajednicu i mlade, i posvećeno stvara sigurniju budućnost za sve.

(Visited 35 times, 1 visits today)