Domaći sladoled super premijum kvaliteta

Preduzeće Algoritam je, osim po sladoledu, prepoznato i po kvalitetnim i ukusnim tortama i kolačima, koji su sa pažnjom osmišljeni da bi zadovoljili zahtjeve i najprobirljivijih kupaca

Kompanija Algoritam d. o. o. osnovana je 2007. godine u Podgo­rici. Bavi se proizvodnjom sladoleda, torti i kolača premijum kvaliteta. Posjeduje najreprezentativniji pogon za proizvodnju ovog tipa hrane u Crnoj Gori. U okviru kompanije Algoritam posluje pet ugostiteljskih objekata – Slatka magija, Funky Factory i tri objekta pod nazivom Dolce Mondo. Svi objekti nalaze se u Podgorici. Kompanija Algoritam svoje proizvode, osim u sopstvenim objektima, plasira i kroz veleprodaju. Algoritam sarađuje sa renomiranim crnogo­rskim hotelima, kao što su Splendid, Karisma, Carine hoteli, ali i sa brojnim poznatim ugostiteljskim objektima koje snabdijeva vrsnim sladoledima, tortama i kolačima.
Preduzeće Algoritam 2021. godine započelo je izvoz sladoleda na tržište Srbije, a prve godine saradnje ukazuju na to da će ta poslovna aktivnost biti veoma uspješna. Vrata tržišta Evropske unije preduzeće je uspješno otvo­rilo 2022. godine, kada je izvezlo sladoled na hrvatsko tržište.
Sladoled kompanije Algoritam odlikuje visok procenat mliječnih masti i visok sadržaj proteina, a kategorisan je kao super premijum proizvod. Visoko iznad uobičajenog standarda na domaćem tržištu, sladoledi Funky & Chunky donose konzumentima novo iskustvo, a vremenom i sve veća očekivanja.

Ovaj izuzetno kvalitetan sladoled sadrži i različite dodatke – komadiće prefinjene čokolade, keksa, raznih vrsta pralina i drugih slatkih iznenađenja koje preduzeće Algoritam sâmo proizvodi. Radi intenziviranja ukusa u sladolede se dodaju i sirupi, koji sve do konzumacije čuvaju primarni kvalitet sladoleda.
Posebna linija proizvoda kompanije Algoritam jeste Funky & Chunky HoReCa. Zadržali su istu slado­lednu bazu kao u osnovnoj liniji proi­zvoda i njihovi sladoledi izdvajaju se na tržištu – kvalitetom, sadržajem masti, proteina i savremenih dodataka.
Ovaj sladoled namijenjen je ugostite­ljskim objektima, hotelima i hotelskim lancima koji žele da imaju kvalitetniji sladoled i da se tako izdvoje od konkurencije. Preduzeće Algoritam je, osim po sladoledu, prepoznato i po kvalitetnim i ukusnim tortama i kolačima, koji su sa pažnjom osmišljeni da bi zadovoljili zahtjeve i najprobi­rljivijih kupaca.

Kompanija je nedavno počela veleprodaju zamrznutih kolača – ’a la carte’. Uz osluškivanje tržišta i potreba partnera, ova vrsta proizvoda kreirana je za hotelske lance i restorane. Omogućava se lagerovanje proizvoda, a karakteriše ih izuzetno laka upotreba i izrazito visok kvalitet.
Strateški ciljevi preduzeća jesu razvijanje brenda Funky & Chunky kao super premijum proizvoda u zemlji i u inostranstvu, kao i širenje veleprodaje. Cilj kompanije jeste i razvoj proizvoda u pintama  i prodaja kroz maloprodajne lance, ali i da se osnaži sopstvena izvozna aktivnost –  da kompanija dugoročno bude izvozno orijentisana,  i da se minimum 51% ukupnih prihoda od sladoleda ostvari prodajom na inotržištu.

Prihodi od prodaje sladoleda na stranom tržištu, prema projektovanim ciljevima preduzeća, u srednjem roku trebalo bi da dosegnu iznos od pola miliona eura, a u dugom roku iznos od dva miliona eura. Istovremeno, plan je da sladoled bude plasiran na tržišta Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske.

(Visited 11 times, 1 visits today)