Gradska priča u srcu Prijestonice

Hotel je u toku rekonstrukcije zadržao identitet prvobitnog, originalnog objekta, u kome se i dalje nalazi čuvena Gradska kafana

U srcu Prijestonice, na Dvorskom trgu, pored Dvorca kralja Nikole, svoj čudesni život živi Hotel Gradska – kultno sa­stajalište Cetinjana i njihovih gostiju, i svjedok brojnih dešavanja na Cetinju već decenijama. U svom rodoslovu ovaj vrijedan spomenik kulture imao je različite namjene – od porodične kuće vojvode Iva Radonjića, preko bugarskog veleposlanstva, čuvene Gradske kafane, do današnjeg butik hotela sa pet zvjezdica. Svojom slojevitom i višenamjenskom funkcionalnošću, Hotel Gradska je zaokruženi ugostiteljski objekat, koji može udovoljiti svim ukusima i očekivanjima posjetilaca. Hotel je u toku rekonstrukcije zadržao identitet prvobi­tnog, originalnog objekta, u kome se i dalje nalazi čuvena Gradska kafana. Novi hotel počeo je sa radom 10. juna 2019. godine. Ima devet apartmana, luksuzni restoran, kafanu i baštu.

Hotel Gradska je nepunih godinu dana nakon otvaranja dobio međunarodno priznanje –  Ekološki znak Evropske unije (EU Ecolabel), čime se svrstao u red „eco-friendly” objekata, koji posluju prema najvišim svjetskim standa­rdima, uključujući i HACCP standard. Hotel, u toku cijele godine, ima 41 zaposleno lice, u čije znanje se kontinuirano ulaže. Iz uprave Hotela Gradska kažu da sa posebnom pažnjom pristupaju edukaciji zapo­slenih, organizujući radionice i kurseve i obezbjeđujući im učešće na seminarima u zemlji i u inostranstvu.

Glavni moto i cilj poslovanja Hotela Gradska jeste zadovoljan gost, koji je ujedno i „ključ uspjeha” kompa­nije i osnova za izgradnju brenda. U Hotelu Gradska smatraju da brend treba stalno nadograđivati praćenjem trendova i osluškivanjem želja gostiju. Ukazuju i na to da se hotelijerstvo i ugostiteljstvo suočavaju sa nedostatkom kadra, te da je kvalitetnog radnika sve teže naći. Poslovanje u skladu sa sopstvenim motom donijelo je Hotelu Gradska WBA nagradu za najbolji mali hotel u Crnoj Gori. Kao 27. eko-hotel u Crnoj Gori, Gradska brine o očuvanju životne sredine – koristi obnovljive izvore energije, odnosno geotermalnu i  solarnu energiju.

U kompaniji su posebno ponosni na to što u vrijeme pande­mije Covid 19 nijesu smanjivali broj zaposlenih i zarade i što su nakon toga nastavili da razvijaju preduzeće i bilježe dobre rezultate, bez obzira na sveopšti rast cijena. Iz Hotela Gradska poručuju da nastavljaju istim tempom i kao pravi tim, što i jesu.

Hotel Gradska ugostio je brojne visoke zvaničnike, među kojima su predsjednici država, ministri, ambasadori, te domaći i strani predstavnici društvenog, kulturnog i sportskog života…

(Visited 10 times, 1 visits today)