Odlični rezultati i u 2022.

Kompanija je u poslovnoj 2022. godini uspješno završila brojne projekte i zadržala čvrstu poziciju u građevinskim i energetskim projektima, kao i u realizaciji infrastrukture žičara i kompleksnih radova

Kompanija Novi Volvox d. o. o. zabilježila je još jednu uspješnu godinu, realizujući brojne projekte od šireg dru­štvenog značaja. Uprkos tržišnim izazovima, periodu oporavka nakon Covid pandemije, neočekivanoj političkoj situaciji u Evropi i inflaciji, kao i sve većim očekivanjima kupaca, Novi Volvox je u proteklom razdoblju ostvario odlične rezultate, stekao nove klijente i učvrstio dugoročna partnerstva.
Kompanija je u poslovnoj 2022. godini uspješno završila brojne projekte i zadržala čvrstu poziciju u građevinskim i energetskim proje­ktima, kao i u realizaciji infrastrukture žičara i kompleksnih radova.
Novi Volvox završio je radove na ele­ktrifikaciji auto-puta Bar–Boljare u vrijednosti od gotovo 30 miliona eura. Realizovani su i drugi energetski projekti, poput trafostanice TS Centar Podgorica, a započeti su i radovi na TS Žabljak. U cilju nastavka daljeg razvoja Skijališta Kolašin 1600 i njegovog pove­zivanja sa susjednim Skijalištem 1450, Novi Volvox postavio je novu šestosjednu K7 žičaru između dva skijališta, omogućivši ljubiteljima zimskih sportova novih devet kilometara skijaških staza za uživanje. U kompaniji su posebno zahvalni partnerima – firmama Siemens, ABB, Leitner i Doppelmayr, kao i brojnim saradnicima i izvođačima koji im iz godine u godinu ukazuju povjerenje i profesionalno sarađuju na važnim projektima.
Prethodnu godinu obilježilo je polaganje kamena teme­ljca za izgradnju žičare Kotor–Lovćen, čije otvaranje se očekuje na ljeto 2023. godine. Jednu od najspektakularnijih žičara na svijetu izgradiće konzorcijum Leitner – Novi Volvox. Žičara će povezati Kotor, kao grad pod zaštitom Uneska, i Nacionalni park Lovćen. U svijetu postoji malo žičara koje po­vezuju more i planine, što ovaj projekat čini pose­bnim. Posje­tioci će iz Kotora stizati na Lovćen za samo 11 minuta vožnje, uživajući u jedinstve­nom pogledu na Boku i Crnogorsko primorje.
Od značajnih projekata, koje je ko­­mpanija Novi Volvox rea­lizovala u proteklih godinu, izdvajaju saradnju sa Crnogo­rskom akademijom nauka i umje­tnosti (CANU), koja im je povjerila izgradnju nove zgrade i rekonstrukciju prethodnog objekta i dvorišnog prostora.
Svi ovi projekti, kako navodi izvršni direktor Samo Jovićević, realizovani su zahvaljujući striktnom praćenju poslovne strategije kompanije, koja je koncipirana i usvojena na Upravnom odboru prije godinu i po dana. „Jedan od prioriteta te strategije jeste i širenje maloprodajne mreže iz centralne regije u ostale djelove Crne Gore. Naša vizija jeste da ponudimo različite proizvode u novim maloprodajnim objektima, koji će biti otvoreni u predstojećem periodu”, poručio je on.
Kompanija Novi Volvox krajem 2022. godine ponudila je kupcima, koji preferiraju internet kupovinu, svoj asortiman i putem web shopa www.volvox.me. Blizu 4.000 proizvoda dostupno je u svakom momentu kupcima širom Crne Gore.
U kompaniji Novi Volvox vjeruju da su na pravom putu da realizuju, pa i da premaše sve što su zacrtali novom razvo­jnom strategijom, na sopstveno zadovoljstvo, ali i na zadovoljstvo svojih partnera, klijenata i zaposlenih.

(Visited 16 times, 1 visits today)