Uspješna porodično-poslovna priča koja traje

Osnovana na snažnim porodičnim vrijednostima i na strasti prema automobilima, kompanija Alliance danas je lider na crnogorskom tržištu u svojoj djelatnosti. Kroz vrijeme kompanija je postala mnogo više od imena u industriji – pokazala je da posvećenost i želja za inovacijama mogu stvoriti legat koji nadilazi generacije

U temeljima svake velike priče leže strast i nepokolebljiva predanost. Priča o kompaniji Alliance, koja se proteže kroz više ge­ne­racija, oslikava izuzetan porodični put koji su obilježili izvanredni trenuci. Prije više od pola vijeka porodica Pavićević počela je da gradi  poslovnu priču u svijetu automobila, a prije 30 godina osnovala je kompaniju Alliance.

Godina 1969. označila je početak porodičnog putovanja u svijet automobila, ali je i odredila životni tok svega onoga što će decenijama kasnije postati suština identiteta kompanije Alliance.

Kompanija Alliance osnovana je 1993. godine, a samo tri godine kasnije potpisala je ugovor sa firmom Renault. Saradnja sa Renaultom rezultirala je znatnim unapređenjem kapaciteta, prostornih i ljudskih resursa firme Alliance. Već u prvoj godini rada ostvareni su zavidni rezultati – prodato je čak 120 vozila. Automobili koji su bili na prva dva šlepera prodati su i prije dospijeća u Podgoricu.

Gradeći uspješnu poslovnu priču, kompanija Alliance je 2003. godine potpisala ugovor s brendom Dacia, koji je tada bio potci­jenjen. Dacia je angažmanom kompanije Alliance brzo postala poznata i poštovana, kako među pojedincima tako i među pravnim licima u Crnoj Gori – od  početnih sumnji brzo se stiglo do potpunog priznanja.
Poslovni uspjesi su se ređali, ali je rasla i potreba da se poslovanje podigne na još viši nivo. U firmi su sredinom dvijehiljaditih započeli izgradnju najmodernijeg auto-centra, odnosno započeli su sa ostvarenjem vizije koja će brzo postati mjerilo posvećenosti vrhunskoj usluzi i kvalitetu.

Alliance auto-centar otvoren je 2009. godine. Njime su  postavljeni novi standardi u automobilskoj indu­striji – klije­ntima su ponuđeni bolji uslovi i nove mogućnosti. Nakon auto-centra u Podgorici, kompa­nija Alliance 2013. širi prodajno-di­stributivnu mrežu na primorje – u Radanovićima je otvoren salon kako bi se mnogobrojnim klije­ntima ponudio isti kvalitet usluga kao u glavnom gradu. Osnovana na snažnim porodičnim vrijednostima i na strasti prema automobilima, kompanija Alliance danas je lider na crnogorskom tržištu u svojoj djelatnosti. Kroz vrijeme kompanija je postala mnogo više od imena u industriji – pokazala je da posvećenost i želja za inovacijama mogu stvoriti legat koji nadilazi generacije.

Od početka rada, svaki poslovni uspjeh potvrđivao je viziju kompa­nije i njenu jasnu strategiju. Svaki izazov u kompaniji doži­vljavali su kao priliku za rast i napredak i pristupali su mu s istinskim entuzijazmom i posebnom energijom. Ostvarujući ciljeve i stičući iskustvo, Alliance se razvijala kao kompanija i kao tim. Agilnost i sposobnost prilagođavanja dinamičnom okruženju automobilske industrije ključni su elementi dugoročne održivosti preduzeća.

Tim kompanije Alliance kroz godine rada postao je temelj njenog uspjeha. Svaki pojedinac unosi svoje jedinstvene talente, perspe­ktive i ideje, što obogaćuje radnu okolinu i omogućava da se poslovne situacije sagledaju iz različitih uglova. Zaposleni nijesu samo grupa pojedinaca koja obavlja posao zajedno –  oni čine autentičnu zajednicu koja se oslanja na međusobno povjerenje i podršku. Svaki član doprinosi timskom duhu i zajedničkom cilju, čineći tako kolektiv snažnijim.

Kompanija Alliance nastaviće da raste i da se razvija, vođena istinskom vizijom i strašću prema automobilskoj industriji. U kompaniji budućnost dočekuju spremni i s puno entuzijazma jer  njihova snaga leži u zajedništvu, strasti i odlučnosti.

(Visited 39 times, 1 visits today)