Klijenti u fokusu poslovne strategije

BDO Crna Gora spada u revizorske i konsultantske firme koje ostvaruju najbrži rast na tržištu. Kompanija pruža usluge revizije, poslovnog savjetovanja, računovodstvene i usluge outsourcinga domaćim i stranim investitorima

BDO International Limited jedna je od pet najvećih globalnih revizorsko-računovodstvenih mreža. Osnovana je 1963. godine. Firma BDO International ima preko 1.800 kancelarija u 167 zemalja svijeta i priznata je od svih međunarodnih finansijskih institucija, kao što su Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj i druge. BDO širom svijeta ima preko 111.000 zaposlenih. U poslovnoj 2022. godini kompanija BDO International dostigla je prihod od 12,8 milijardi dolara.

Zahvaljujući zaposlenima i infrastrukturi, kompanija BDO International sposobna je da klijentima širom svijeta obe­zbijedi usluge najvišeg kvaliteta u oblasti revizije, propisa, poreza, konsaltinga, procjena, spajanja, restrukturiranja i strategijskih alijansi. Na inicijativu kompanije BDO Srbija, a u saradnji sa iskusnim crnogo­rskim stručnjacima, u Podgorici je u martu 2011. godine osnovano Društvo ograničene odgovornosti BDO Crna Gora. BDO Crna Gora ima 16 stalno zaposlenih saradnika u kancelariji u Podgorici i spada u revizorske i konsultantske firme koje ostva­ruju najbrži rast na tržištu. Kompanija pruža usluge revizije, poslovnog savjetovanja, računovodstvene i usluge outsou­rcinga domaćim i stranim investitorima.

BDO u Crnoj Gori ima mogućnost korišćenja tehnologije, metodologije, baze podataka i znanja BDO International. Uz to je važno i bogato iskustvo zaposlenih i njihovo odlično poznavanje lokalnih propisa i poslovnog okruženja. Cilj je da se klijentima pruže raznovrsne usluge visokog kvaliteta – u skladu sa zahtjevima savremenog poslovanja. Vizija kompanije jeste da bude vodeća u pružanju profesionalnih usluga u svojoj oblasti. Njena misija jeste pružanje izuzetnog kvaliteta usluge svojim klijentima, ali i posebnog ambijenta svojim zaposlenima – odnosno da pruži onaj kvalitet profesionalnih usluga koji odgovara potrebama tržišta.

U kompaniji BDO vjeruju u integritet i poštenje, znanje, preuzimanje lične odgovornosti, partnerski odnos sa klijentima i uzajamnu podršku. Integritet i poštenje podrazumijevaju otvorenost i razborito rasuđivanje, profesionalizam, povjerenje i iskrenost u poslovnim odnosima. Znanje podrazumijeva neprestano učenje i usavršavanje, te poznavanje zakonskih propisa, metodologije, novih vještina i tehnologija. Preuzimanje lične odgovornosti, kako navode u kompaniji, odnosi se na stav da su svi ravnopravni i da se priznaju sposobnosti svakog pojedinca. Partnerski odnos sa klijentima počiva na stavu da je odnos kompanije sa klijentima više od običnog poslovnog odnosa. Cilj kompanije jeste da razumije ljude, ali i cjelinu njihovog poslovanja (ne samo njihov posao), i da izgrađuje dugoročne veze zasnovane na obostranom poštovanju i povjerenju. Uzajamno povjerenje (podrška), kao jedna od vrijednosti kompanije BDO, podrazumijeva uvažavanje i poštovanje klijenata i njihovih prioriteta. Zato u kompaniji imaju posebno razvijene etičke principe u pogledu razmjene informacija i uzajamnih konsultacija sa klijentima.

Jedan od principa na kojima BDO mreža razvija svoju poslovnu strategiju jeste i maksima „Ono što je važno Vama, važno je i nama”. Ono po čemu se BDO izdvaja od sličnih kompanija i mreža na tržištu jeste usredsređenost na klijente, insistiranje na razumijevanju posebnosti svakog klijenta sa kojim sarađuje, dostupnost i adekvatan odgovor za sve prioritete i rokove klijenata, kao i posvećenost identifikovanju i razumijevanju njihovih potreba.

(Visited 15 times, 1 visits today)