Slušajte sebe i svoju intuiciju

Kada razvijate inovativnu ideju, što je samo po sebi izazov, fokusirani ste na kompaniju, njen razvoj, njeno pozicioniranje u užem i širem okruženju i u djelatnosti kojom se bavite

Ideju o formiranju kompanije koja bi se bavila uslugama u vazduhoplovstvu Ana Marojević počela je da razvija još 2009. godine. Danas je generalna direktorica podružnice kompanije Menzies Aviation za Crnu Goru i Srbiju, vodećeg svjetskog provajdera usluga u avijaciji. Tom velikom profesionalnom i ličnom uspjehu prethodio je izuzetan, gotovo trinaestogodišnji rad i osnivanje kompanija Fly Montenegro Ground Handling u Crnoj Gori i FlyStar Aviation Services u Srbiji, koje su pružale zemaljske usluge na aerodromima Podgorica i Tivat odnosno na beogradskom „Nikola Tesla”.

U kompaniji Fly Montenegro Ground Handling Ana Marojević bila je na funkciji izvršne direktorice, a motiv da prihvati tu funkciju, kako kaže, primarno je vezan za činjenicu da je ideja o formiranju kompanije, koja će se baviti uslugama u vazduhoplovstvu, „izvorno” njena.

„Smatrala sam prirodnim da tu ideju razvijam i sa pozicije izvršne direktorice. Naravno, i generalno je moje razmišljanje i moj stav da žene mogu biti uspješne u biznisu, naročito ako imate pravu motivaciju i znanja neophodna za djelatnost kojom se bavite”, navodi Marojević, čija je kompanija prvorangirana u kategoriji malih preduzeća u okviru inicijative TWBM.

Menzies Aviation je najveća kompanija iz oblasti zemaljskog opsluživanja, koja pruža usluge na 254 aerodroma na šest kontinenata

Prema njenim riječima, kada razvijate inovativnu ideju, što je samo po sebi izazov, fokusirani ste na kompaniju, njen razvoj, njeno pozicioniranje u užem i širem okruženju i u djelatnosti kojom se bavite.

„A kada iz godine u godinu svjedočite uspješnom razvoju kompanije i sve boljim rezultatima, onda se prirodno dobro osjećate i motivisani ste za još veća postignuća. Brojni međunarodni kontakti na visokom nivou posebni su benefit posla kojim se bavim, a sa takvim kontaktima prirodno idu i nove ideje i nove motivacije. Nagrade dođu na kraju, značajne su i predstavljaju veliku satisfakciju, naročito kada dođu iz vaše zemlje, ali uvijek sam svjesna da su rezultat velikog rada, pregalaštva i odricanja”, rekla je Marojević.

Sekretarijat Savjeta za konkurentnost počeo je sa radom u februaru 2019. godine, potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Misija SCC jeste da doprinosi unapređenju javno-privatnog dijaloga, jačanju konkurentnosti i stvaranju preduslova za što povoljniji poslovni ambijent u Crnoj Gori, prvenstveno kroz rad vladinog Savjeta za konkurentnost. Projekat se intenzivno bavi pitanjima rodne ravnopravnosti od juna 2020. godine, od kada i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, posredstvom Britanske ambasade u Podgorici, pruža finansijsku podršku Sekretarijatu.

(Visited 1 times, 1 visits today)