Broj jedan na tržištu i među klijentima

MTEL je u 2022. godini zabilježio veoma uspješne poslovne rezultate, među kojima se izdvajaju rekordnih 43,12% tržišnog učešća u broju korisnika interneta i 39,10% tržišnog učešća u broju TV korisnika

MTEL je brend koji od osnivanja postavlja standarde na tržištu telekomunikacija u Crnoj Gori. Posvećenost kvalitetu usluge i brizi o korisnicima, inovativnosti i kontinuiranom razvoju, doveli su MTEL do statusa apsolutnog lidera u telekomunikacionoj  industriji. Od početka rada MTEL se fokusirao na izgradnju i unapređenje mreže visokih performansi, koja omogućava izvanrednu pokrivenost i brzinu pristupa internetu, kao i kvalitetan servis. MTEL mreža pokriva 97% stanovništva Crne Gore, što znači da korisnici mogu uživati u vrhunskom kvalitetu usluga gdje god se nalazili u zemlji.

Putem brze i kvalitetne mreže, MTEL nudi širok asortiman proizvoda i usluga. Korisnici mogu birati između različitih tarifnih paketa kako bi pronašli onaj koji najbolje odgovara njihovim potrebama. Pored toga, nudi i veliki izbor mobi­lnih uređaja i dodatne opreme, kao i usluge interneta, fiksne telefonije i televizije. Uz MTEL korisnici ne samo da dobijaju izvanredne servise i širok izbor proizvoda i usluga već i tim stručnjaka koji su posvećeni pružanju vrhunskog korisničkog iskustva. U svakodnevnom radu u kompaniji MTEL teže ostvarenju vizije – ostati lider u inovacijama i omogućiti svim korisnicima najbolje moguće iskustvo u korišćenju telekomunikacionih usluga.

Kompanija MTEL uspjela je da osvoji povjerenje i lojalnost najvećeg broja korisnika u Crnoj Gori, zahvaljujući svojim zaposlenima, kojih ima više od 500, i koji su ključni faktor u poslovnom uspjehu. Upravo su zaposleni nosioci razvoja i implementacije strategija koje su omogućile rast kompanije.

MTEL je prepoznat i kao jedna od najvećih društveno odgovornih kompanija u Crnoj Gori i aktivno je uključen u brojne humanitarne projekte i lokalne inicijative, čime pokazuje svoju posvećenost i podršku zajednici. Preko 15 godina MTEL je gradio dobre odnose sa svim korisnicima, ali i sa cjelokupnom zajednicom u Crnoj Gori. Kompanija MTEL dio je Telekom Srbija grupe, vodećeg operatora na tržištu Balkana, koji se ubrzano širi i u zemljama Evropske unije. Kao dio Telekom Srbija grupe MTEL ima pristup najnovijim tehnološkim dostignućima i najboljim praksama u indu­striji telekomunikacija.

MTEL je u 2022. godini zabilježio veoma uspješne poslovne rezultate, među kojima se izdvajaju rekordnih 43,12% tržišnog učešća u broju korisnika interneta i 39,10% tržišnog učešća u broju TV korisnika. Već godinama je lider po broju korisnika i u segmentu mobilne telefonije i na kraju 2022. godine imao je 35,64% tržišnog učešća. Posmatrajući fina­nsijske pokazatelje za 2022. godinu u poređenju sa pokazateljima za 2021. godinu, u kompaniji MTEL sa zadovo­ljstvom ističu da su ukupni prihodi nastavili rast, kao i da su prihodi od postpaid korisnika veći za 11%, a prihodi od prodaje SIM kartica za 50%. Internet korisnici takođe su doprinijeli rastu prihoda i to u iznosu od 11%, što je uticalo i na  bolje EBITDA rezultate u odnosu na prošlu godinu.

Sistemski se pristupa realizaciji strategije razvoja čitave Telekom Srbija grupe, pa i MTEL-a, jer je cilj da postanu ozbiljan svjetski igrač u segmentu digitalnih servisa. Razvojem optičkog interneta, 5G mreže i digitalnih servisa, žele da budu nosioci digitalne 4. industrijske revolucije. Strateško partnerstvo sa Vodafonom, koji je najveći svjetski operator, omogućava povoljne i brze nabavke, što će doprinijeti ubrzanom razvoju digitalnih servisa baziranih na 5G mreži, čiji je intenzivan razvoj planiran u narednom periodu. Planira se pokretanje različitih praktičnih servisa pomoću kojih će korisnici moći da koriste benefite ove mreže. Cilj MTEL-a jeste da kroz ponudu digitalnih servisa u budućnosti postane nezaobilazan dio svakog domaćinstva. Budućnost telko indu­strije prevazilazi tradicionalne telekomunikacione usluge i biće okrenuta inovativnim servisima, čija će osnova biti kvalitetna i moderna infrastruktura, a ogledaće se u širenju portfolija i primjeni novih tehnologija u svim sferama života i društva. MTEL u okviru svoje strategije planira da bude nosilac tih promjena na tržištu Crne Gore. MTEL ubrzano radi na digitalnoj transformaciji, kako unutar kompanije tako i stvarajući pretpostavke za okruženje. Sa svojom brzom i pouzdanom infrastrukturom, MTEL je potpuno spreman za novo digitalno doba, sa mogućnošću razvoja raznih platformi i vrhunskih sadržaja za zadržavanje postojećih korisnika i privlačenje novih.

Kontinuirano prateći svjetske trendove, MTEL nastavlja da bude inovativan i da pruža najbolje servise po najpovoljnijim cijenama, a već danas može se reći skoro da ne postoji domaćinstvo u Crnoj Gori koje ne koristi makar jedan servis ili jednu uslugu iz ponude MTEL-a.
Sve ovo je MTEL-u donijelo mnogo nagrada i priznanja u proteklim godinama, među kojima se izdvajaju nagrada za društveno odgovorno poslovanje – ISKRA, nagrada za doprinos zajednici Unije poslodavaca Crne Gore, dva puta nagrada za inovativnost Privredne komore Crne Gore, potom nagrada Digitalni lider Asocijacije menadžera Crne Gore, nagrada za prvo mjesto u djelatnosti telekomuni­kacija „100 najvećih u Crnoj Gori” za 2022. godinu, nagradu i priznanje „Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju preduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Evrope za 2022. godinu i mnoge druge.

Poslovni uspjeh nije samo posljedica poslovnih rezultata MTEL-a već i njegove predanosti stvaranju pozitivnog uticaja na društvo. Uz podršku korisnika i šire zajednice MTEL nastavlja da raste i razvija se u Crnoj Gori.

Tim kompanije MTEL ne bi mogao da bude uspješan da nije predvođen Tatjanom Mandić, dugogodišnjom liderkom u oblasti upravljanja, koja je kao direktorica sektora za ekonomske poslove od juna 2021. godine imenovana i za izvršnu direktoricu MTEL-a. Pod njenim vođstvom, kao i u prethodnom periodu, MTEL nastavlja da bilježi, osim rasta broja zaposlenih, i rast tržišnog učešća u svim segmentima. Uz rast broja korisnika, MTEL u prethodnom periodu bilježi zavidne finansijske rezultate i veliki rast prihoda. U toku jubilarne 2022. godine MTEL je obilježio 15 godina poslovanja i postao apsolutni lider na tržištu telekomunikacija. Prepoznat je kao vodeća kompanija kada su u pitanju filantropske aktivnosti i podrška projektima od značaja za crnogorsko društvo. Tatjana Mandić dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada, među kojima se ističu nagrada Unije poslodavaca Crne Gore – „Najmenadžerka u Crnoj Gori” u kategoriji Privreda, i nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore – „Najmenadžerka u velikim preduzećima u Crnoj Gori” za 2022. godinu.

(Visited 17 times, 1 visits today)