Lideri u poslu i u odnosu sa kupcima i sa zaposlenima

Glosarij je prva veledrogerija u Crnoj Gori koja je dobila GDP sertifikat „Dobre distributivne prakse”, a isto tako i prva je veledrogerija u regionu koja je ispunila najstrože zahtjeve za dobijanje  ISO 9001: 2015 standarda kvaliteta

Duže od tri decenije kompanija Glosarij zauzima lide­rsku poziciju u domenu snabdijevanja tržišta humanim ljekovima, medicinskim sredstvima i materijalima, kao i dijetetskim i kozmetičkim proizvodima. Iza kompanije je više od 30 godina dosljednog i upornog razvoja vizije i saradnje sa preko 300 najpoznatijih regionalnih i svjetskih brendova koji se bave proizvodnjom ljekova i medicinske opreme, kao što su Roche, Novartis, Merck Serono, MSD, Alkaloid, Krka, Takeda, Bayer, Gedeon Richter, Kedrion, Sanofi Aventis, Servier, Siemens, Fresenius. Uspješna i duga poslovna saradnja povezuje ih i sa mnogim drugim brendovima.
Od 1992. godine, kada je osnovan na Cetinju, Glosarij strpljivo realizuje zacrta­ne ciljeve, vođen vizijom, ogro­mnim radom i trudom. Konstanta kompa­nije od osnivanja jeste poslovanje na osnovu univerzalnih, tradicionalnih principa – fer i poštenog odnosa prema zaposlenima,  dobavljačima i kupcima, kao i visoki  standardi, profesionalnost i izuzetna radna etika, uz ulaganje u rast i razvoj kako kompanije tako i društvene zajednice u cjelini.Glosarij je prva veledrogerija u Crnoj Gori koja je dobila GDP certifikat „Dobre distributivne prakse”, a isto tako i prva je veledrogerija u regionu koja je ispunila najstrože zahtjeve za dobijanje  ISO 9001: 2015 standarda kvaliteta. Imajući vrlo razvijenu svijest o zaštiti životne sredine i dosljedno sprovodeći sve neophodne standarde, Glosarij je sertifikovan renomiranim EURO CERT ISO 14001 sertifikatom.Glosarij je 2022. godine obilježio tri decenije uspješnog poslovanja, između ostalog, izgradnjom modernog sjedišta kompanije u Podgorici, koje odlikuju visoka energetska efikasnost, najsavremeniji biznis menadžment sistem, moderan enterijer i maksimalno unaprijeđeni uslovi za rad i produktivnost. Dodatno, efika­snost, brzina, sigurnost i najviši sta­ndardi poslovanja posljednjih godina zaokruženi su i maksimalnom mode­rnizacijom i konstantnim ulaganjem u skladišni prostor i transport.Glosarij u svakom trenutku lageruje preko 10.000 različitih farmaceutskih i medicinskih artikala. Raspolaže sa preko 2.000m² najsavremenijeg skladišno -­­­ ­magacinskog prostora, u kojem je smješteno više od 1.500 paletnih pozicija. Dodatno, za čuvanje proizvoda u režimu hladnog lanca na raspolaganju je pet rashladnih komora sa 24-satnim monitoringom prethodno validiranih i atestiranih artikala. Glosarij raspolaže i sa 20 namjenskih vozila za prevoz ljekova i medicinskih sredstava, maksimalno opremljenih najmo­dernijim rashladnim sistemima sa komplentnim monito­ringom transporta.
Magacinski kapaciteti u potpunosti zadovoljavaju GDP i GSP standarde,  izdavanje robe dodatno je unaprijeđeno naprednim PDA sistemom, a garantovani rok isporuke za dnevne relacije prema korisnicima u svim crnogorskim gradovima je do 24 sata, dok se isporuka prema centralnoj regiji i primorju realizuje za svega par sati.
U sistemu Glosarija radi više od 400 zaposlenih. U kompaniji se veoma ponose mladim kolektivom, koji je visokoobrazovan, i zahvaljujući kojem su usluge Glosarija diferencirane i prepoznate na tržištu kao izuzetno profesionalne. Ponosni su na činjenicu da su od početka rada uspjeli da budu pouzdan partner prije svega građanima, da prate svjetske trendove, što posluju u skladu sa zahtjevnim trendovima globalnog tržišta i što su uspjeli da najnovija svjetska dostignuća iz oblasti farmacije budu dostupna pacijentima u Crnoj Gori. Posvećenim i predanim radom učinili su da Crna Gora bude prepoznata kao lider u regionu po dostu­pnosti inovativnih terapija.
U Glosariju su veoma ponosni na činjenicu da su kroz brojne donacije znatno doprinijeli unapređenju zdravstva, obrazovanja i sporta u Crnoj Gori. Kontinuirana orijentisanost na potrebe društva  u prvom redu ogledala se u unapređenju zdravstva – kroz rekonstrukcije i opremanje pojedinih odje­ljenja Kliničkog centra Crne Gore, sve sa ciljem obezbje­đivanja što boljih uslova za boravak pacijenata i nesmetan rad bolničkog osoblja. Dodatno, društvenu odgovornost potvrdili su i donacijama opreme i potrošnog materijala velikom broju zdravstvenih ustanova, kao i kroz edukacije medicinskog kadra u zemlji i inostranstvu.
Ne manje značajna jeste orijentacija Glosarija na ulaganje u obrazovanje, koja se ogleda u kontinuiranom stipendiranju učenika i studenata slabijeg imovinskog stanja, kao i kroz stipendije za nadarene studente na domaćim, ali i reno­miranim stranim univerzitetima. Glosarij podržava i sportske klubove, reprezentacije i brojne humanitarne aktivnosti. Sve ove godine kompanija se trudila da pažljivo osluškuje potrebe građana i da svesrdno pomaže pojedince i zaje­dnice kojima je pomoć bila neophodna.
Glosarij je dobitnik brojnih priznanja koja potvrđuju da institucije i poslovna zajednica cijene, poštuju i nagrađuju veliki trud, rad i uspijeh. Tri godine zaredom Glosarij je bio prvorangirano preduzeće u oblasti farmacije u okviru projekta 100 najvećih, a dvije godine zaredom je najbrže rastuće preduzeće u Crnoj Gori. Dobitnik je, između ostalog, posebnog priznanja Unije poslodavaca Crne Gore za posebne zasluge, kao i nagrade Asocijacije menadžera za menadžerku godine, koja je uručena izvršnoj dire­ktorici Mirjani Mijušković. Glosariju je među posebno važnim nagradama ona od Privredne komore Crne Gore za 2019. godinu, koja je uručena osnivaču kompanije Branu Martinoviću za društveno odgovorno poslovanje, budući da je firma izuzetno posvećena zajednici u kojoj posluje.

(Visited 22 times, 1 visits today)