Pionir i lider IT poslovanja u jugoistočnoj Evropi

Kompanija ima više od 5.500 aktivnih partnera i klijenata, preko 400 zaposlenih, više od 150 dobavljača i prihode koji premašuju 400 miliona eura

Kompanija Comtrade Distribution vodeći je regionalni distributer IT opreme, pametnih i klasičnih mobilnih telefona i potrošačke elektronike. Misija kompanije jeste da tržištu ponudi široki portfo­lio kvalitetnih brendova, predvidi potrebe kupaca, te da na taj način stimuliše podizanje svijestio naprednim tehnologijama, ali i rast njihove upotrebe.
U kompaniji smatraju da Comtrade Distribution nije samo „veliki distributer” već da je pravi poslovni partner svojim dobavlja­čima, jer dodaje vrijednost svakom koraku procesa distribucije. Koristeći proizvode, softver i usluge svojih dobavljača, kompa­nija Comtrade Distribution radi na rješenjima koja su „skrojena po mjeri” da zadovolje specifične potrebe korisnika, posebno u oblastima IT infrastrukture, bezbjednosti i pohrane podataka (cloud).

Vizija kompanije jeste da tržištu ponudi kvalitetne brendove, da bude pouzdan partner i savjetnik klijentima, dobavljačima i kupcima, ali i da ponudi pouzdane usluge distribucije i logistike uz dodatne pogodnosti: stalnu i temeljnu marketinšku i prodajnu podršku, edukaciju i obuku.

Comtrade Distribution prva je regionalna IT kompanija koja koristi standarde ISO 9001 sertifikata i jedina čiji portfolio obuhvata više od 5.000 proizvoda, koji su razvrstani u više od 200 grupa. Kompanija ima više od 5.500 aktivnih pa­­rtnera i klijenata, preko 400 zaposlenih, više od 150 dobavljača i prihode koji premašuju 400 miliona eura. Comtrade Distribution bilježi i prosječni godišnji rast od osam odsto. Osim u Crnoj Gori, Comtrade Distribution posluje i na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Kipra, Albanije, Moldavije i Malte. Partnerstvo sa kompanijom Comtrade Distribution obezbjeđuje pristup do čak 75 milona klijenata samo u regionu jugoistočne Evrope.

Zahvaljujući uhodanim kanalima i procedurama prodaje, dobrom poznavanju prilika na regionalnim tržištima i tržištu EU, efikasnom marketingu i stručnoj ekspertizi, Comtrade Distribution neprestano postavlja nove sta­ndarde rada i poslovanja. Marketinški i prodajni timovi razvijaju strategiju za svaki brend pojedinačno, a kompanija obilato koristi svoje resurse i za partne­rsku podršku svojim kupcima – kroz edukacije, stručne analize i pomoć pri izradi biznis planova.

Osnovnu grupu proizvoda kompanije Comtrade Distribution čine IT proizvodi, potrošačka elektronika, telefoni, solarna oprema, elektro-energetska oprema (agregati, UPS) i brend Tesla. Odje­ljenje za potrošačku elektroniku odgovorno je za distribuciju širokog spektra robe – uključujuči televizore, male kućne aparate, audio-video opremu, set-top boksove, velike kućne aparate, klima-uređaje, dronove, akcione kamere, električne skutere…

Comtrade Distribution tržišni je lider u distribiciji u Crnoj Gori. Portfolio kompanije uključuje vrhunske svjetske brendove – Micro­soft, HP Inc, HP Enterprise, Cisco, Fortinet, Dell, Lenovo, Fujitsu, Acer, Asus, Gigabyte, Canon, Nikon, Lexmark, Kingston, Philips, TP-Link, Trust, Ubiquiti, LG Electronics, Samsung, TCL, Segway, Amazfit, DJI, GoPro, APC, Socomec, Eaton, EcoFlow, Schrack, Sofar Solar. U porfoliju kompanije su i najpopularniji brendovi mobilnih telefona, kao što su Samsung, Nokia, TCL i Infinix.

U kompaniji su posebno ponosni na sopstveni brend Tesla, čija je misija da ponudi kvalitetna tehnološka rješenja za svaki dan i svaki dom. Asortiman brenda uključuje kućne aparate, male kućne aparate, televizore i monitore, klima-uređaje i prečistače vazduha, telefone i druge IT proizvode. Tesla je prisutan u raznim djelovima svijeta, direktno ili preko filijala.

(Visited 11 times, 1 visits today)