Portonovi - adresa koja postaje tvoj dom

Luksuzna i jedinstvena destinacija ušuškana u samom srcu Bokokotorskog zaliva, predstavlja mjesto na kome je život bogatiji, a vrijeme sporije prolazi. Sa sofisticiranim apartma­nima i vilama, marinom svjetske klase i prvim One&Only hotelom u Evropi, Portonovi je kreirao jedinstveni unive­rzum, gdje je odmor za dušu i tijelo zagarantovan.
Rizort se nalazi na samo deset minuta vožnje od Herceg Novog, i na manje od sat vremena od internacionalnih aerodroma u Tivtu i Dubrovniku.
Portonovi je mnogo više od luksuznog rizorta – on je živa zajednica i mjesto gdje se okupljaju istinski zaljubljenici u avanture, ali i oni koji su predani opuštanju i hedonizmu. Portonovi može biti savršen za produžene vikende, ali i za život na obali Jadrana, te upravo zato i ne nudi klasičan hotelski smještaj, već se sve stambene jedinice mogu kupiti ili iznajmiti. Rezidencije, koje variraju od jednosobnih apartmana do raskošnih vila, odišu istančanim stilom, luksuzom i komforom, a dizajnirali su ih svjetski poznati arhitekti.
Rizort nudi 218 luksuznih rezidencija, od studio apartmana do vila, koje su smještene u naselju i marini, a među njima se izdvaja deset One&Only privatnih domova – to su prve brendirane rezidencije u Crnoj Gori.
Za one koji traže najbolje od mediteranskih, crnogorskih i venecijanskih uticaja, rezidencije u naselju pružaju taj jedinstveni osjećaj. Okružene mediteranskim biljem, ove rezidencije čine prirodno naselje samo nekoliko minuta od vode, u srcu Portonovi zajednice. Rezidencije se kreću od jednosobnih stanova do dupleksa i samostalnih vila, uklju­čujući privatne vrtove i bazene.
Na samo nekoliko metara od Portonovi marine nalaze se Marina rezidencije. Ovi fino uređeni stanovi od studio apartmana do luksuznih dupleksa – sky vila, kombinuju moderan dizajn sa dodirima domaće i autentične arhite­kture Bokokotorskog zaliva. Ono što ovim rezidencijama daje posebnu draž jeste to što svaki balkon i terasa pružaju spektakularan pogled na Portonovi marinu. Na vrhu Marina rezidencija nalaze se upečatljive sky vile. Ovi penthausi sa tri ili četiri spavaće sobe, prostiru se na dva sprata, i imaju privatni pristup liftu i privatne infinity bazene (od 26 do 32m²).
Konačno, ekskluzivna kolekcija od deset One&Only privatnih domova pruža jedi­nstvenu priliku za uživanje s prekrasnim pogledom na obalu, planine i plavetnilo Jadranskog mora.
U Portonovom nalazi se i prvi One&Only rizort u Evropi, One&Only Portonovi, stvoren za ljubitelje ultraluksuznih putovanja. Poseban biser u ponudi One&Only hotela jeste sara­dnja sa Chenot Espace spa centrom, pionirom kada su u pitanju zdravstveni i spa turizam, koji posebnu pažnju posvećuje zdravlju i blagostanju čitavog organizma.
Portonovi marina, sa 238 vezova za jahte dužine do 120 m, predstavlja primamljivu stanicu za one koji žele dalje istražiti Mediteran ili otploviti do najpoželjnijih evropskih i svjetskih destinacija. U međunarodnim krugovima jahting entuzijasta, lokacija Portonovi marine uveliko je poznata – mirno more oko marine omogućava jednostavan i lak pristup Jadranu, i poziva na istraživanje Jadrana i Medi­terana, upravo počev od spektakularnog Bokokotorskog zaliva. Gosti marine imaju pristup svim neophodnim sadržajima – tu su 24 sata otvoren granični prelaz, benzinske pumpe, toaleti i tuševi, profesionalni ronioci, pa i eksklu­zivna članska kartica Marine, koja nudi popuste u svim maloprodajnim objektima širom Portonovi rizorta.
Posjetioce Portonovog privlači i odlična ponuda restorana i butika. Ono što je interesantno jeste da se u rizortu nalazi sve što je potrebno – od supermarketa do apoteke, hemijske čistione, vrtića, kozmetičkog i frizerskog salona i klinike.
Idea supermarket će vas oduševiti pažljivo odabranim delikatesima, svježim morskim   plodovima, pecivima, vinom i gotovim jelima. Pored supermarketa je i Maxima apoteka.
Ljubitelje šopinga oduševiće butici u rizortu sa asortimanom za svačiji ukus – Prego fashion, MC2 Saint Barth Tenero Fashion, Tyche i Monkl, a ako vam je potreban poklon za blisku osobu tu je i Habitat cvjećara, te jedi­nstveni salon namještaja Trend Eichholtz, čijim proizvodima možete opremiti i uljepšati dom.
U Portonovom se nalazi i jedan od prepoznatljivih brendova na crnogorskom tržištu kada su u pitanju kozmetički saloni – Beautylicious Unisex Salon Look by Violeta.
Ponuda restorana koji donose jedinstvene ukuse privlači pažnju najvećeg broja posjetilaca. Perla Square Portonovi restoran nudi jela koja su inspirisana mediteranskim jedi­stvenim ukusima; Romeo & Juliet raspolaže fantastičnim italijanskim menijem i vrhunskim vinima iz cijelog svijeta; Square Portonovi nudi specijalitete bliskoistočne kuhinje i širok izbor koktela; Maison du Monde je restoran za opu­štenu atmosferu i dobru zabavu sa pogledom na marinu: Koffein je nezaobilazna adresa za sve ljubitelje kafe i dobrog doručka, dok je Godo adresa sa najkvalitetnijim sladoledima. Ponovno otvaranje Portonovi Beach Cluba  (očekuje se 1. maja), kao i restorana RockFish, te NOA restorana u Portonovi marini, dodatni su razlozi za boravak u Portonovom.
Pored ovoga, Portonovi je prepoznat i po posebnoj prirodi i po dva parka u kojima uživaju gosti svih generacija. Central Park, veći od dva parka, nudi razne aktivnosti – sadrži dječja igrališta za različite uzraste, baštu sa biodive­rzitetom, otvorene zajedničke prostore, unutrašnju pijacu, a najveća lokacija na kojoj se nalazi ovaj park ima veliki broj već postojećih stabala kojima je prilagođen dizajn samog parka. Hillside Park je dizajniran sa namjerom da se istorijskoj bašti vrati atraktivan izgled, a da se sačuvaju forme različitih staza za šetnju i ključni djelovi bašte. Takođe, dizajn je prilagođen tako da uključuje veliki broj ranije zasađenih stabala. Ovaj park je predviđen kao miran prostor za relaksaciju, a u parku se nalazi Spomenik palim hidroavijatičarima.
Nezaobilazna lokacija posjetilaca jeste i Galerija Pizana, kultno mjesto na mapi kulturne scene Crne Gore još od oktobra 1989. godine. Pizana je mjesto gdje se odvijaju različiti kreativni sadržaji – izložbe, muzičke i književne večeri, umjetničke aukcije i druga društvena dešavanja. Ona nudi novi, otvoreni kulturni prostor, koji odiše pozitivnim vibracijama i kreativnim energijama.

(Visited 23 times, 1 visits today)