Prvi na trpezi duže od tri decenije

Osim veleprodaje kompanija Martex posjeduje i maloprodajne objekte, koji u svom asortimanu imaju više od 10.000 artikala. Kompanija stalno uvećava broj proizvoda i unapređuje njihov kvalitet.

Suvomesnati proizvodi kompanije Martex d. o. o. Cetinje duže od trideset godina sinonim su kvaliteta i neizostavni su delikatesi na trpezama u Crnoj Gori, ali i van njenih granica. Novi standardi i nove tehnologije koje Martex primjenjuje u proizvodnji suvomesnatih proizvoda u saglasju su sa tadicionalnim načinom obrade i sušenja mesa, što doprinosi njihovoj prepoznatljivosti, kako po jedinstvenim ukusima tako i prema kvalitetu.

U kompaniji u kontinuitetu testiraju domaće i regionalno tržište i osluškuju potrebe kupaca kako bi dobili precizne smjernice za dalji razvoj preduzeća – šta treba unaprijediti ili promijeniti.  Zahvaljujući posvećenosti i velikom trudu, Martex konstantno ima nove kupce i osvaja nova tržišta, što zaposlene u kompaniji čini veoma ponosnim. Zavidan broj od preko dvije hiljade poslovnih saradnika i brojne nagrade dodatni su razlozi za zadovoljstvo, ali i za entuzijazam i nove radne elane.

Martex ulaže znatne napore da zadrži vodeću poziciju u uvozu mesa iz zemalja Evropske unije, i šire. Konkurencija ih motiviše da budu još bolji, a konkurentske kompanije su im u stvari partneri sa kojima imaju dobru i uspješnu saradnju. Ističu da im je taj segment veoma bitan za poslovanje i budućnost i da je tako od dana osnivanja preduzeća – 12. jula 1992. godine.

Kompanija stalno uvećava broj proizvoda i unapređuje njihov kvalitet. Trenutno kupcima nudi oko 50 proizvoda, koje proizvodi u svom pogonu u Bajicama kraj Cetinja. Osim HACCP standarda, koji Martex primjenjuje od 2005. godine, u primjeni je i ISO 9001: 2015 standard. Osim toga, u kompaniji se posluje po sistemu Food Safety, uz stalno tehnološko unapređivanje i stalnu obuku radnika.

Kompanija je 2013. godine od Ministarstva odbrane Crne Gore dobila sertifikat za prvi proizvod kodifikovan po standardima NATO-a, kao i sertifikat za dobijeni entitetski kôd NATO-a.  Martex se priprema da u 2024. godini  implementira i nove standarde kvaliteta. Preduzeće Martex član je klastera Crnogorski pršut i učesnik je brojnih sajmova u regionu, na kojima je nagrađivano za kvalitet.

Osim veleprodaje kompanija Martex posjeduje i maloprodajne objekte, koji u svom asortimanu imaju više od 10.000 artikala. Maloprodajni objekti nalaze se na atratkivnim lokacijama, a atmosfera u njima omogućava prijatan boravak i ugodnu kupovinu klijentima.

Martex je 2003. godine u Beogradu osnovao sestrinsku firmu Martex MDM d. o. o. kako bi na teritoriji Srbije distribuirao svoje suvomesnate proizvode, dok je ove godine otvorio preduzeće Martex invest, čija je djelatnost izgradnja stambenih i nestambenih objekata.

Plan kompanije jeste izgradnja stambeno-poslovnog objekta sa oko 100 stambenih jedinica na Cetinju. Taj projekat trebalo bi da firmu Martex invest učini prepoznatljivom po kvalitetu, ali i po modernom, efikasnom i funkcionalnom dizajnu – kompleksom „Meliora Homes“ Martex invest  zastupaće novi, moderan koncept življenja.

U kompaniji ističu da su nagrade koje su dobili tokom više od tri decenije poslovanja značajne, ali da su im zadovoljstvo kupaca i konzumenata njihovih proizvoda najvažnija nagrada i motiv da budu još bolji i veći.

(Visited 21 times, 1 visits today)