Luksuzni hoteli za maksimalni užitak na moru

Kompanija Bellevue Hotels Group u svojim investicionim aktivnostima imala je nesebičnu podršku CKB-a. Kroz kreditnu podršku CKB-a izgrađena su i opremljena dva hotela, kategorisana sa pet zvjezdica – Hotel Heritage Grand Perast u Perastu i Hotel Slavija u Budvi

Bellevue Hotels Group renomirano je turističko preduzeće iz Budve. Kompanija je pravni sljedbenik porodičnog preduzeća Imobilia CC, koji su 1993. godine osnovali Branko i Predrag Ćupić sa po 50% vlasničkog udjela.

Bellevue Hotels Group raspolaže sa tri hotela – Bellevue Terra­sse, Bellevue Park i Bellevue Grand, koji čine jedi­nstveni kompleks Hotel Iberostar Bellevue. Nakon priva­tizacije sva tri hotela su obnovljena i uređena prema sta­ndardima zapadnoevropskog turističkog tržišta. Kate­gorisani su sa četiri zvjezdice. Hotelski kompleks obuhvata 600 luksuzno opremljenih soba, dva otvorena bazena za odrasle i jedan za djecu, velnes centar sa unutrašnjim bazenom, tri teniska terena, pet restorana i šest barova.

Kompanija Bellevue Hotels Group 2005. godine sklopila je sporazum o pružanju usluga marketinga i menadžmenta sa renomiranom firmom Iberostar iz Palma de Majorke.

Bellevue Hotels Group zapošljava 90 radnika na neodređeno i oko 300 radnika u sezoni. U 2023. godini ostvareno je oko 240.000 noćenja, dok se u 2024. godini očekuje porast broja ostvarenih noćenja. Grupa je za kvalitet usluge nagrađivana više puta od prestižnih turističkih turoperatora.

Kompanija Bellevue Hotels Group u svojim investicionim aktivnostima imala je partnersku podršku CKB-a. Kroz kreditnu podršku CKB-a izgrađena su i opremljena dva hotela, kategorisana sa pet zvjezdica – Hotel Heritage Grand Perast u Perastu i Hotel Slavija u Budvi. 
Hotel Iberostar Bellevue u Bečićima biće prvi hotel u Crnoj Gori koji će napraviti solarnu elektranu. I ovaj projekat podržala je CKB.

Hotel Iberostar Slavija novoizgrađeni je luksuzni hotel, koji zadovoljava standarde usluge sa pet zvjezdica. Otvoren je u junu 2020. godine i jedini je hotel Iberostar grupacije u Crnoj Gori koji posluje u toku cijele godine. Hotel ima 65 stalno zaposlenih i 40 sezonskih radnika. Kapacitet hotela je 126 soba odnosno 286 ležajeva. Iberostar Slavija je prvi potpuno elektrifikovani hotel u lancu Iberostar hotela, što znači da nijedan sistem u hotelu ne koristi gas ili fosilna goriva. U toku četvorogodišnjeg rada hotel je za kvalitet usluge nagrađivan više puta, a nedavno je nagrađen i jednom od najprestižnijih nagrada britanskog turoperatora Jet2Holidays – Quality award winner 2023.

Raskošni hotel sa pet zvjezdica Heritage Grand Perast smješten je u Perastu. Kapacitet hotela je 129 soba odnosno 272 ležaja. Hotel posjeduje dva restorana sa tri terase, spa centar sa svim sadržajima, unutrašnji i spoljni bazen, konfe­rencijsku salu sa 130 mjesta… Otvoren je tokom čitave godine i zapošljava 30 stalnih i 120 sezonskih radnika. Usluge marketinga i menadžmenta za hotel obavlja fra­ncuska multinacionalna hotelijerska kompanija Accor. Za šest godina postojanja hotel je za kvalitet usluge nagrađivan više puta.

Na lokaciji Zlatna obala u Sutomoru u toku je izgradnja novog hotelskog kompleksa sa pet zvjezdica. I ovaj projekat podržala je CKB. Planirano je da hotel ima 450 soba, bazen, spa i velnes centar, restorane, amfiteatar za animaciju, kao i da zapošljava oko 300 radnika. Hotelom će upravljati fra­ncuska multinacionalna kompanija Accor.

Sekretarijat Savjeta za konkurentnost počeo je sa radom u februaru 2019. godine, potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Vlade Crne Gore i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Misija SCC jeste da doprinosi unapređenju javno-privatnog dijaloga, jačanju konkurentnosti i stvaranju preduslova za što povoljniji poslovni ambijent u Crnoj Gori, prvenstveno kroz rad vladinog Savjeta za konkurentnost. Projekat se intenzivno bavi pitanjima rodne ravnopravnosti od juna 2020. godine, od kada i Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, posredstvom Britanske ambasade u Podgorici, pruža finansijsku podršku Sekretarijatu.

(Visited 23 times, 1 visits today)