Pokretačka energija naftne industrije Crne Gore

U 2017. godini započet je projekat rekonstrukcije EKO maloprodajne mreže, čime je postignut novi, moderan izgled benzinskih stanica. Vodilo se računa o bezbjednosti, zdravlju i okolini, i zadovoljeni su  najviši standardi  poslovanja 

U srcu crnogorske naftne industrije nalazi se Jugopetrol AD – kompanija sa bogatom istorijom, koja datira još od 1947. godine kada je osnovana u Kotoru pod imenom Jugopetrol Kotor. Jugopetrol i danas ima poziciju vodeće kompanije za distribuciju naftnih derivata u zemlji.

U oktobru 2002. godine Jugopetrol je postao član Helleniq Energy grupe, ranije poznate kao Hellenic Petroleum. Od tada maloprodajna mreža kompanije posluje pod brendom EKO, dobro poznatim i cijenjenim u pet zemalja jugoistočne Evrope. Važna prekretnica dogodila se 2014. godine kada je sjedište ko­mpa­nije preseljeno u Podgoricu. Kompanija se nalazi na Monte­negroberzi, što je dodatni dokaz njene stabilnosti i uspjeha na tržištu.

Jugopetrol ima mrežu od 46 benzinskih stanica i četiri jahting stanice, koje su strateški pozicionirane da obezbijede najširu geografsku pokrivenost u zemlji. Dodatno, Jugopetrol snabdijeva oba crnogorska aerodroma, obezbjeđujući nesmetano poslovanje i pouzdano pružanje usluga svojim kupcima i partnerima.

Ključ infrastrukture kompanije jeste instalacija u Baru, koja osi­gurava pouzdano skladištenje i distribuciju naftnih derivata. U 2017. godini započet je projekat rekonstrukcije EKO maloprodajne mreže, čime je postignut novi, moderan izgled benzinskih stanica.  Vodilo se računa o bezbjednosti, zdravlju i okolini, i zadovoljeni su  najviši standardi  poslovanja. Maloprodajna mreža ima u ponudi različite vrste goriva, uključujući Diesel Avio Double Filtered – premijum dizel-gorivo, Ekonomy Diesel, Ekonomy 95 i EuroSuper 98, kao i auto-gas.

Pored naftnih proizvoda Jugopetrol diversifikuje svoju ponudu kako bi zadovoljio zahtjeve kupaca. Ovo uklju­čuje ponudu EKO ulja za automobile i ulja brenda Marine, auto-opreme, TNG boca, i asortimana u Kalypso mini-marketima. Kompa­nija ide i korak dalje nudeći posluženje u kafićima i zonama za kafu, kao i uslugu pranja automobila.
Jugopetrol ulaže velike napore da doprinese razvoju zemlje u kojoj posluje. Tokom godina kontinuirano doprinosi stvaranju boljih i zdravijih zajednica u različitim oblastima, prvenstveno u oblastima obrazovanja, sporta i kulture. Kompa­nija je posebno posvećena obrazovnim i sportskim projektima, pri čemu je njen  fokus na djeci, mladima i ugroženima.

Jugopetrol je dobitnik brojnih nacionalnih nagrada i priznanja. Dobitnik je i nagrade Unije poslodavaca Crne Gore za društveno odgovorno poslovanje u kategoriji Briga za zajednicu, nagrade za filantropiju Iskra – za doprinos na nacionalnom nivou, kao i nagrade Privredne komore Crne Gore za društveno odgovorno poslovanje. Pripala mu je i nagrada Unije poslodavaca Crne Gore za odgovorno poslovanje u kategoriji Briga za zaposlene.

U skladu sa promjenama u auto-industriji, EKO ima mrežu brzih punjača za električna vozila širom Crne Gore, što po­­tvrđuje njegovu posvećenost održivosti i inovacijama. Osim toga, kompa­nija će na krovovima EKO benzinskih stanica širom Crne Gore instalirati solarne panele, poboljšavajući održivost be­­nzinskih stanica i istovremeno doprinoseći proizvodnji obno­vljive energije u zemlji.

Kako Crna Gora korača ka zelenijoj i održivijoj budućnosti, Jugo­petrol i EKO spremni su da odigraju svoju ulogu pružajući kvalitetne proizvode i usluge – kontinuiranim inovacijama nastojaće da  zadovolje potrebe dinamičnog tržišta. Sa nasljeđem izgrađenim na izvrsnosti i vizijom usmjerenom ka budućnosti, Jugopetrol ostaje pokretačka snaga u crnogorskoj naftnoj industriji.

(Visited 124 times, 1 visits today)