Novi grad na crnogorskoj obali

Luštica Bay se sastoji od vila, gradskih kuća, apartmana, luksuznog hotela, maloprodajnih i objekata za rekreaciju, marine i prateće infrastrukture

Lustica

Luštica Bay je novi grad na obali Crne Gore. Ova cjelogodišnja destinacija osmišljena je da ponudi jedinstveno iskustvo, osjećaj pripadnosti zajednici i opušten medite­ranski način života. Stvorena usred izuzetne prirodne ljepote poluostrva Luštica, koje povezuje Jadran i Bokokotorski zaliv (zaliv pod zaštitom Uneska), Luštica Bay prostire se na 690 hektara kopnenog područja i šest kilometara obale. Samo 10% površine teritorije Luštice Bay razvija se u integrisani grad zasnovan na inovativnim tehnologijama, sa arhitektonskim rješenjima koja snažno odražavaju lokalnu arhitektonsku autentičnost. Ovaj novi primorski grad danas se sastoji od Marina naselja – osnovnog dijela projekta i Centrala – gradskog jezgra, dok će planirana sofisticirana stambena četvrt The Peaks biti u blizini budućeg golf terena, koji je dizajnirao Gari Plejer.

Danas se Luštica Bay sastoji od vila, gradskih kuća, apa­rtmana, luksuznog hotela, maloprodajnih i objekata za rekreaciju, marine i prateće infrastrukture.

Luštica Bay je prva greenfield investicija u Crnoj Gori. Projekat Luštica Bay razvija kompanija Luštica Development AD, osnovana 2008. godine, a koja je u vlasništvu švajcarske kompanije Orascom Development Ltd. i Vlade Crne Gore. Orascom Development Holding vodeća je svjetska kompanija za izgradnju i razvoj potpuno integrisanih gradova, uz pomoć najsavremenije tehnologije u projektovanju, izgradnji i očuvanju životne sredine.

Orascom realizuje niz projekata u sedam zemalja, na tri kontinenta – u Egiptu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Omanu, Maroku, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Crnoj Gori.

Luštica Bay prepoznaje CKB kao strateškog partnera u sektoru finansija i ta finansijska institucija primarna je poslovna banka preko koje se obavlja korporativni promet. Godinama unazad CKB kreira posebne finansijske konstru­kcije i povoljnosti pri kupovini nekretnina na adresi Luštica Bay. Intenzivna saradnja reflektuje se i kroz investicione aktivnosti projekta Luštica Bay. Više informacija o projektu Luštica Bay dostupno je na veb-sajtu destinacije www.lusticabay.com i na profilima kompanije na društvenim mrežama.

(Visited 13 times, 1 visits today)