Zajednica svjetske klase za jedrenje i rekreaciju

Najnoviji kompleks u oviru luksuzne marine za jahte i nautičkog naselja Porto Montenegro, pod nazivom Boka Place, biće  završen 2024. godine

Porto Montenegro započeo je drugu veliku fazu svoga razvoja na putu da postane eminentna zajednica i destinacija u centralnom i istočnom dijelu Mediterana. Raspolaže sa preko 350 luksuznih stambenih jedinica, sa više od 130 prodavnica i restorana, sa više od 400 hotelskih soba i kondo rezidencija, kao i sa preko 450 vezova za jahte i superjahte, a nedavno je otvoreno i brodogradilište Adriatic 42. Sve to umnogome pomaže destinaciji Porto Monte­negro u ostvarenju zacrtanog cilja – da bude zaje­dnica svjetske klase za jedrenje i rekreaciju.

Najnoviji kompleks u oviru luksuzne marine za jahte i nautičkog naselja Porto Montenegro, biće  završen 2024. godine. Projekat Boka Place gradi se prema visokim standa­rdima održivosti, a sastoji se od 240 hotelskih soba i rezidencija, raspoređenih na 1.800 m2. Boka Place raspolagaće i najsavremenijim fitnes centrom, kao i centrom za oporavak, kojim upravlja Kerzner International,  pod novim hotelskim brendom SIRO. Predviđeno je da Boka Place ima 40 prodavnica i restorana, bioskop sa tri sale i preko 400 podze­mnih parking-mjesta. U ovom projektu Porto Montenegro sarađivao je sa CKB-om, kao svojim finansijskim partnerom.

Pored postojećih djelova naselja, Porto Montenegro krenuo je u razvoj još jednog jedinstvenog rezidencijalnog projekta u okviru svog master plana – naselja Synchro Yards. Synchro Yards imaće klub na plaži sa bazenima i lagunama, prostore za performanse i događaje, restorane i vrhunske butike. U srcu naselja nalaziće se restaurirana zgrada bivšeg brodogradilišta – kao oda industrijskom nasljeđu Porto Monte­­negra. Poznat kao „Sinhro”, ovaj kultni orijentir pružaće višeslojni prostor za različite događaje i aktivnosti – od tehnoloških konferencija i interaktivnih izložbi do odmora, joge, časova umjetnosti i muzičkih spektakla. U sljedećim fazama planirana su još dva naselja koja će upotpuniti destinaciju Porto Montenegro – jedno će biti fokusirano na sport, a drugo na život na obali. Menadžment Porto Montenegra vjeruje da će se veoma uspješno finansijsko partnerstvo sa CKB-om nastaviti i ubuduće, kroz projekte razvoja naselja i proširenja brodogradilišta Adriatic 42 – da zajedno grade novu, održivu i prosperitetnu budućnost Crne Gore.

(Visited 11 times, 1 visits today)