Poslovna 2023, godina rekordnih prihoda

Inicijativa Top Business Montenegro (TBM) najvjerodostojniji je promotor crnogorske ekonomije jer ističe izuzetnost u poslovanju, profesionalnost i odgovornost u finansijskom izvještavanju, a time i odgovoran odnos i brigu prema zajednici. To je saopšteno na konferenciji za novinare na kojoj je promovisano drugo izdanje ove značajne poslovne Inicijative.

Značaj TBM-a ponovo je, kao institucionalni partner, prepoznala Privredna komora Crne Gore, ali i Crnogorska komercijalna banka (CKB), koja je drugu godinu zaredom generalni pokrovitelj Inicijative, kao i Mtel u kapacitetu ekskluzivnog partnera.

Ratko Nikolić, glavni analitičar TBM i osnivač BI Consultinga, očekuje da će poslovna 2023. godina za mnoga crnogorska preduzeća biti najbolja godina ikad.

,,Vjerujemo da ćemo biti u prilici da cijelu godinu proglasimo jednom od najboljih poslovnih godina, po ostvarenim prihodima. Na bazi do sada prikupljenih informacija može se potvrditi da su postavljeni rekordi i po broju predatih finansijskih izvještaja, odnosno po broju realno aktivnih poslovnih subjekata. Da li je i koliko taj rast prihoda rezultat realnog rasta obima poslovanja i razvoja, a koliko inflacije i nekih drugih kratkoročnih faktora, analiziraćemo i objaviti u specijalnom časopisu Top Business Montenegro 2024, koji će izaći krajem maja”, rekao je Nikolić.

Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore, kazala je da najbolji privrednici koji su identifikovani kroz projekat Top Business Montenegro, već nekoliko godina na inspirativan način podstiču sve one koji svoju budućnost vide među uspješnima u crnogorskoj ekonomiji.

,,Privredna komora Crne Gore pažljivo prati svaki impuls koji dolazi ne samo od nagrađenih, već od svih onih koji streme društvu postojanih, uspješnih, najboljih. Pored ovog projekta, ove godine još snažnije nastavljamo sa kampanjom Snaga je u svima nama, i Kupujmo naše – za naš razvoj. Naša poruka je: Privredna komora sa svima vama – za novu snagu i nove razvojne zamahe”, navela je Drakić.

Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za sektor poslovanja sa pravnim licima, kazao je da je CKB drugu godinu zaredom, generalni pokrovitelj TBM inicijative te da ovo partnerstvo predstavlja dodatni način kojim podržavaju najbolje, podstičući ih da nastave da se razvijaju na osnovama transparetnih i fer principa rada.

CKB ima zasluženu lidersku poziciju u razvoju privrede i realizacije kapitalnih projekata. Vjerujemo da to nosi odgovornost da koristimo pomenutu poziciju na najbolji mogući način i da doprinosimo jačanju ekonomske stabilnosti naše države. Upravo smo to i uradili u 2023. godini u kojoj smo zabilježili jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja banke. Razvoj i podršku crnogorske privrede podržali smo kroz plasman 140 miliona eura kredita, a putem naše banke ostvaren je platni promet pravnih lica od preko devet milijardi eura”, zaključio je Perišić.

Balša Aćimić, direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima u kompaniji Mtel, kazao je da nastavak saradnje ne samo da potvrđuje predanost Mtel-a podršci uspješnim crnogorskim kompanijama, već i ističe važnost daljeg podsticanja ekonomskog razvoja naše zemlje.

„Ponosni smo na lidersku poziciju Mtel-a u telekomunikacionoj industriji, a nadamo se da ćemo nastaviti s tim uspjehom i u narednim godinama. Želio bih istaknuti intenzivne aktivnosti koje nastavljamo i ove godine u implementaciji 5G mreže, koja poznato je predstavlja ne samo revoluciju u telekomunikacijama, već i temelj za razvoj novih inovacija i poslovnih modela”, naglasio je Aćimić.

On je stavio poseban naglasak na podršku koju ova kompanija daje društveno odgovornim projektima.

 ,,Vjerujemo u važnost aktivnog učešća u zajednici i doprinosu njenom razvoju. Kroz različite inicijative i projekte, posvećeni smo poboljšanju kvaliteta života naših građana i očuvanju okoline”, zaključio je Aćimić.

(Visited 233 times, 1 visits today)