Poznati dobitnici Top Business Montenegro Awards 2024

U kategoriji velikih kompanija, priznanje za poslovne prihode dobila je Elektroprivreda Crne Gore. Među srednjim preduzećima istakla se kompanija Plus iz Podgorice, u kategoriji malih preduzeća priznanje je pripalo Flystar Flight Support iz Podgorice, a u kategoriji mikro preduzeća Biblio Globus iz Budve.

Top Business Montenegro inicijativa završila je rangiranje najuspješnijih crnogorskih preduzeća koja su dostavila ispravne finansijske izvještaje za 2023. godinu i ispunila zahtjevne kriterijume kvaliteta. Na osnovu ostvarenih poslovnih prihoda biće dodijeljeno 21 priznanje Top Business Montenegro Awards 2024, četiri po osnovu veličine preduzeća, petnaest za ključne djelatnosti crnogorske privrede i po jedno za najvećeg poslodavca i najbolje novoosnovano preduzeće.

U kategoriji velikih kompanija, priznanje za poslovne prihode dobila je Elektroprivreda Crne Gore. Među srednjima preduzećima istakla se kompanija Plus iz Podgorice, u kategoriji malih preduzeća priznanje je pripalo Flystar Flight Support iz Podgorice, a u kategoriji mikro preduzeća Biblio Globus iz Budve.

U djelatnosti Trgovine prvonagrađena je kompanija Voli Trade Podgorica, u djelatnosti Hotelijerstva – Portonovi Hospitality Management Company, Restorani i kafići – Panevivo Podgorica, Upravljanje nekretninama – Azmont Investments Herceg Novi, Agencije za nekretnine – CMM Budva, Revizija i računovodstvo – Ernst & Young Montenegro, Građevinarstvo – BEMAX Podgorica, Hrana i piće – Meso-Promet Bijelo Polje, Ostala proizvodnja i prerada – Gradir Montenegro Pljevlja, Telekomunikacije – MTEL Podgorica, Trgovina IT opremom – Comtrade Distribution Podgorica, IT usluge – Epam Systems Montenegro, Nafta i derivati – Jugopetrol Podgorica, Farmacija – Glosarij Podgorica, Medicinske usluge – Poliklinika Hipokrat. Priznanje za najvećeg poslodavca dobila je kompanija Voli Trade, a za novoosnovanu kompaniju Noblewood Adriatic iz Nikšića.

Svečanost dodjele TBM Awards 2024 biće organizovana početkom juna.

Inicijativu Top Business Montenegro pokrenula je Agencija za kreativne komunikacije BI Communication, uz podršku prvog crnogorskog provajdera poslovnih informacija BI Consultinga. Inicijativa se realizuje u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i pod pokroviteljstvom Crnogorske komercijalne banke. Rangiranja će biti objavljena u specijalnom godišnjem izdanju poslovnog časopisa Top Business Montenegro, čije ovogodišnje izdanje uskoro izlazi.

 

(Visited 147 times, 1 visits today)