Kia Corporation jedna je od najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija. Karakteriše je naglašen smisao za kvalitetne automobile, namijenjene prvenstveno onima koji su srcem mladi. Kompanija je osnovana 1944. godine. Godišnje proizvede više od tri miliona vozila, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže, distribuira u 172 države. Sjedište korporacije Kia za Evropu nalazi se u Frankfurtu, gdje je i dom modernog dizajnerskog centra korporacije.

Kia Montenegro posluje u sastavu KMAG (KIA Motors Adria group – ex YU + Albanija) i jedini je ovlašćeni prodavac njihovih automobila u Crnoj Gori od 2004. godine. Osnovna djelatnost preduzeća jeste prodaja novih automobila marke Kia.

Poslovna politika kompanije Kia Montenegro počiva na vrijednostima koje bi trebalo da dovedu do povećanja prodaje u Crnoj Gori, a time i do što većeg tržišnog učešća, u skladu sa trendom rasta brenda Kia na globalnom nivou.

Kompanija Kia crnogorskom tržištu nudi šest modela – Picanto, Stonic, Ceed, Xceed, Proceed i Sportage. Zahvaljujući lageru u Podgorici, koji broji do 50 automobila, i centralnom regionalnom lageru sa preko 500 vozila, kupcima je omogućena isporuka automobila u kratkom roku.

Kia Montenegro sarađuje sa lizing kućama koje posluju u Crnoj Gori (Porsche Leasing, ERSTE i CKB), kao i komercijalnim bankama, što kupcima znatno olakšava kupovinu automobila tog brenda.
U kompaniji Kia Montenegro ističu da je u Podgorici, posredstvom partnerske firme Šišević company, obezbijeđen servis za Kia vozila. U toj kompaniji mogu se izvršiti redovni servisi, popravke u garantnom i vangarantnom periodu, naručiti rezervni dijelovi, i to sve u skladu sa standardima koji su propisani od proizvođača.

Iako je poslovna strategija kompanije Kia Montenegro fokusirana na individualne kupce, u preduzeću sarađuju i sa rentakar kućama, kojima su automobili marke Kia veoma privlačni, prije svega zbog duge garancije i konkurentnih cijena.
Za kompaniju Kia Montenegro poslovna 2023. godina bila je veoma uspješna – sa više od 300 prodatih automobila i tržišnim učešćem oko 8%, bila je jedna od rekordnih godina u istoriji poslovanja. 

(Visited 93 times, 1 visits today)