TBM Awards 23

Da bi početak bio velik mora imati brižno srce

Podgorica, 6. jun 2023. godine – Svaki početak je velik i važan, a da bi i rezultat bio takav, onda on mora biti zelen, poručeno je sa svečanosti na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima rangiranim u 2022. godini u okviru inicijative TOP BUSINESS MONTENEGRO 2023 (TBM). Na svečanosti je podgoričkom Institutu za bolesti djece uručena donacija TBM inicijative i Crnogoske komercijalne banke (CKB), vrijedna šest hiljada eura. 

Direktorica TBM inicijative Ljiljana Burzan Nikolić rekla je, pozdravljajući zvanice, da je uvjerena da je svaki početak i velik i važan, iako nam se čini da su neki počeci manje, a neki više važni. Posebno cijeni, kako je navela, početke koji su „izrasli iz baze natopljene istinskim pregalaštvom, pogurani sazrelom silom stvaranja, iz ogoljene potrebe da nastane nova vrijednost“.

„Ali zato, kad se dođe do vrha, pogled seže daleko i vidi se ne samo put koji smo savladali, već i putevi kojim nijesmo hodili, vide se novi horizonti i novi vrhovi. Kad posmatramo odozgo, drugačije sagledavamo i vidimo i pređeni put i put koji je pred nama. Odgovornost dobija jednu novu dimenziju“, poručila je Burzan Nikolić.

Tada, objašnjava ona, počinjemo istinski da razumijemo da nikada nijesmo u fokusu samo mi – da je važno da u fokus uključimo i one sa kojima stvaramo, zbog kojih stvaramo, sa kojima dijelimo i kancelarije i sportske hale i parkove i bolnice.

„Neka naslijede i odgovornost uviđanja učinjenih propusta njihovih predaka u odnosu prema jedinom nam domu, našoj planeti, ali i svakodnevnih, isplaniranih i kontrolisanih napora da se situacija popravi. Da bi početak bio velik, mora imati brižno srce. Da bi rezultat bio velik i važan mora biti zelen. Baš kao i vrh“, kazala je ona, čestitajući Svjetski dan zaštite životne sredine. 

Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB koja je i pokrovitelj TBM,  podsjetio je na slogan Top Business Montenegro inicijative koji glasi – Inspirisani uspjehom.

„Odlučili smo podržati ovaj projekat jer je inspiracija važan dio u našem profesionalnom životu. Svakodnevno nas inspirišu naši klijenti, naši partneri, ali i naši konkurenti. Inspirišu nas svojom vizijom, idejama i rezultatima koje ostvaruju. Vođeni njihovim primjerom, imamo dodatni motiv da unapređujemo naše usluge i da kao tim dostignemo naše pune potencijale“, rekao je on.

Kamaraši je naveo da su nam danas, možda više nego ikada prije, potrebni inspiracija i pravi partnerski odnos.

„Partnerski odnos znači saradnju biznis zajednice, donosilaca odluka i svih koji pred sobom imaju jedan zajednički cilj – napredak i razvoj crnogorske ekonomije i društva. Zbog toga, želim da podsjetim da moramo još intenzivnije sarađivati, razgovarati i čuti jedne druge. Isključivo tako, kreiramo mehanizme i modele koji svima daju priliku da rastu i napreduju u fer okruženju“, naveo je on.

Direktor Instituta za bolesti djece Velibor Majić kazao je zahvaljući se na donaciji da će ona biti upotrijebljena za kupovinu infuzionih špric pumpi i infuzionih pumpi. 

„Dvije pumpe biće namijenjene odjeljenju za djecu do dvije godine starosti, a dvije za odjeljenje endokrinologije Instituta za bolesti djece, odnosno za djecu oboljelu od dijabetesa. One su nam neophodne za efikasno, dobro i sigurno liječenje naših najmlađih pacijenata. Hvala vam što mislite na budućnost naše djece i što uspjeh koji postižete usmjeravate na izuzetan i, po meni, na pravi način“, rekao je on. 

Na svečanosti koja je organizovana na Imanju Knjaz u Podgorici dodijeljena su priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima, koja su uručili Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija i analitički partner TBM inicijative, Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore i Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za Sektor poslovanja sa pravnim licima.

U kategoriji velikih kompanija priznanje za poslovne prihode zavrijedila je Elektroprivreda Crne Gore, od srednjih – Plus d. o. o Podgorica, od malih Euro Petrol CG Podgorica, a u kategoriji mikro preduzeća Datika Podgorica.

U djelatnosti Trgovine prvonagrađena je kompanija Voli Trade Podgorica, a u djelatnosti Hotelijerstva – Hotels Group Montenegro Stars Budva, Restorani i kafići – Panevivo Podgorica, Upravljanje nekretninama – Azmont Investments Herceg Novi, Agencije za nekretnine – CMM Budva, Revizija i računovodstvo – Ekonomik Accountants Podgorica, Građevinarstvo – BEMAX Podgorica, Hrana i piće – Meso-Promet Bijelo Polje, Ostala proizvodnja i prerada – Gradir Montenegro Pljevlja, Telekomunikacije – MTEL Podgorica, Trgovina IT opremom – Comtrade Distribution Podgorica, IT usluge – Kodio Podgorica, Nafta i derivati – Jugopetrol Podgorica, Farmacija – Glosarij Podgorica, Medicinske usluge – Moj Lab Podgorica. Priznanje za najvećeg poslodavca dobila je kompanija Voli Trade, a za novoosnovanu kompaniju Epam Systems Montenegro iz Podgorice.

Gost iznenađenja na svečanosti bio je psiholog i biznis konsultant Radoje Cerović, koji je održao motivacioni govor „Kako odgajiti ruže na mjestu gdje obično niču drače“.

(Visited 1.142 times, 1 visits today)